Florbal na Slovensku

01.06.2011 21:11

Stále je čo zlepšovať!

Síce tento šport naberá celosvetovo veľmi rýchlo na popularite, možnosti na Slovensku ešte nie sú na takej úrovni ako by si mnohí želali. Florbalových ihrísk nie je u nás dostatok a propagácia tohoto športu hlavne zo strany médií je nulová. Verejnoprávna STV nevysiela žiadne zápasy  z Majstrovstiev sveta, zahraničných ani domácích líg. Mali by si zobrať príklad zo susednej Českej republiky, kde ČT vysiela zápasy Českej Fortuna Extraligy. Určite je to nesporne kvalitnejšia súťaž, ale to nie je ospravedlnenie. Potom sa nečudujem že pomerne mladý projekt STV s názvom Trojka končí v podstate skôr ako začal. Ale veď čo by sme chceli od televízie, ktorá nemá práva ani na vysielanie domácej futbalovej ligy, dokonca ani reprezentácie. A to som niekde čítal že hlavným cieľom verejnoprávnej televízie nemá byť dosahovanie zisku, ale uspokojovanie potrieb občanov aj v tých odvetviach, o ktoré nejavia komerčné televízie záujem, pretože pre nich nie sú dostatočne ziskové.

Nedalo mi nevšimnúť si doslova amatérsku stránku Slovenského zväzu florbalu (www.szfb.sk). Myslím že lepší web by zbúchal aj hocijaký úspešný absolvent základnej školy. Dizajn nula bodov, informovanosť o nič lepšia, s aktualizáciou si asi veľa starostí nerobia, kým sa človek dostane k tomu čo hľadal (ak sa to tam vôbec nachádza) aj zabudne kvôli čomu ten web vôbec navštívil. Pritom nemuseli vymýšlať nič svetoborné, stačilo trocha jednoduchosti, prehladnosti a aktuálnosti, ako napírklad u našich západných susedov (www.cfbu.cz).

Nezostáva nám nič iné len dúfať že "sa to" časom zlepší. Ja si ale myslím že skôr zásluhou "obyčajných" ľudí, ktorým na tomto športe záleží a majú chuť niečo pre jeho rozvoj spraviť.

Florbal na Slovensku - diskusia

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok